beeldbank-help beeldbank-kaart beeldbank documenten boeken artikelen bidprentjes home HVOA

Beeldbank Historische Vereniging Oud-Akersloot

maak kennis met de historie

In maart 2020 is de gehele website van de Historische Vereniging Oud-Akersloot opnieuw ontworpen. Nu hebben we de gegevensbanken ook aangepast aan dat nieuwe ontwerp. Heeft u foto's, boeken of ander materiaal waarvan u vermoedt dat die interessant voor de Historische Vereniging Oud-Akersloot kunnen zijn, neem dan s.v.p. contact met ons op via beeldbank beheerder
Er is getracht om alle rechthebbenden van illustraties te achterhalen. Zij die desondanks menen rechten te kunnen doen gelden, wordt verzocht contact op te nemen om alsnog in een regeling te voorzien. Voor contact mail naar: beeldbank beheerder

Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018 is van toepassing.

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken
Fotonummer : 01775
 
Titel : Wachtkamer Alkmaar Packet
Plaats : Akersloot
Buurtschap/wijk :
Adres (of locatie) : Schouw
Datum : ca. 1900
Bijzonderheden : Alkmaar Packet

Wachtkamer der stoomboten van Alkmaar Packet, hier gerund door de familie C. Rije. Op de bordjes naast de voordeur staat vermeld: Hulpkist van de ANWB voor fietsers met pech onderweg en voetpomp aanwezig.

Dirk Bosman en zijn vrouw Maartje waren eigenaar van herberg �De Groene Valck� en dreven een bakkerij aan Buurtweg nummer 7 te Akersloot. In 1830 werd hun zoon Cornelis Bosman geboren. Halverwege de jaren dertig van de 19e eeuw verhuisde het gezin naar Alkmaar. Dirk Bosman vestigde zich als stalhouder / herbergier in het Wapen van Amsterdam op het Heiligland te Alkmaar. Zoon Cornelis werd ondernemer in Alkmaar en verwierf bekendheid als oprichter en directeur van de in 1864 opgerichte stoombootonderneming Alkmaar Packet en later scheepswerf 't Hondsbosch.
Het bedrijf hield op 15 oktober 1950 op te bestaan. De eens zo florerende onderneming had de tand des tijds niet doorstaan. Vanaf de oprichting in 1864 verzorgde de stoombootdienst goederenverzending, passagiersdiensten en velerlei uitstapjes per stoomboot voor �dagjesmensen� en groepen.
 
Fotograaf :
Collectie :
Foto trefwoord :
Techniek trefwoord :
Rubriek : Horeca
Subrubriek : Wachtkamer der stoomboten
Categorie : Foto: z/w
Achterkant afbeelding : Onbekend
Toestand materiaal :
Google Map :
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 
Record aangepast: 02 januari 2019