beeldbank-help beeldbank-kaart beeldbank documenten boeken artikelen bidprentjes home HVOA

Beeldbank Historische Vereniging Oud-Akersloot

maak kennis met de historie

In maart 2020 is de gehele website van de Historische Vereniging Oud-Akersloot opnieuw ontworpen. Nu hebben we de gegevensbanken ook aangepast aan dat nieuwe ontwerp. Heeft u foto's, boeken of ander materiaal waarvan u vermoedt dat die interessant voor de Historische Vereniging Oud-Akersloot kunnen zijn, neem dan s.v.p. contact met ons op via beeldbank beheerder
Er is getracht om alle rechthebbenden van illustraties te achterhalen. Zij die desondanks menen rechten te kunnen doen gelden, wordt verzocht contact op te nemen om alsnog in een regeling te voorzien. Voor contact mail naar: beeldbank beheerder

Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) van 25 mei 2018 is van toepassing.

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken
Fotonummer : 01735
 
Titel : Jachthaven Akersloot
Plaats : Akersloot
Buurtschap/wijk :
Adres (of locatie) : Geesterweg
Datum : 1939
Bijzonderheden : De Koninklijke Marine in Akersloot.
In mei 1939 werd de jachthaven het Marinesteunpunt Akersloot van de Koninklijke Marine. Gestart werd met de opslag van vaten met benzine en in september van dat jaar kwamen de watervliegtuigen erbij. Het waren 10 Fokker C-XIV W's. In het algemeen was per vliegtuig drie man vliegend personeel en ��n man grondpersoneel. Dit personeel werd bij burgers van Akersloot ingekwartierd.
De vliegtuigen konden via een helling in een overdekte botenstalling worden getrokken. En door een motorboot werden de vliegtuigen naar de diverse locaties en start- en landingsposities gesleept.
Het patrouillegebied liep van IJmuiden tot Rottumeroog.
Het eskader Akersloter vliegtuigen komt tijdens de oorlogsdagen in mei 1940 niet op het oorlogsfront in actie. Nederland heeft zich na vijf dagen strijd over moeten geven. De bemanning krijgt opdracht met de vliegtuigen te vluchten naar Engeland.
 
Fotograaf :
Collectie :
Foto trefwoord :
Techniek trefwoord :
Rubriek : Oorlog en Vrede
Subrubriek : Tweede wereld oorlog
Categorie : Foto: z/w
Achterkant afbeelding : Onbekend
Toestand materiaal :
Google Map :
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 
Record aangepast: 08 juli 2018